تاکنون ۱۰ هزار زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون وارد ایران شده‌اند وزارت کشور ادعای بازداشت زائران افغانستانی اربعین در خوزستان را رد کرد در دو روز گذشته ۵۳۰ زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون به ایران وارد شدند (۱ شهریور ۱۴۰۳) تیم ملی فوتسال افغانستان در مراسمی با حضور خداداد عزیزی برای حضور در جام جهانی بدرقه شد خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟ وزارت کار:  اشتغال اتباع خارجی قانونی مانعی ندارد
سرخط خبرها

ادامه هشدارهای سازمان ملل درباره وخامت وضعیت انسانی در افغانستان

  • کد خبر: ۱۳۰۶۲۱
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵
ادامه هشدارهای سازمان ملل درباره وخامت وضعیت انسانی در افغانستان
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان اعلام کرد که وضعیت بشردوستانه در افغانستان همچنان وخیم بوده و حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و گروه‌های اقلیت افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی از سفر ۱۲ روزه ریچارد بنت، گزارشگر ویژه این نهاد در امور افغانستان اعلام کرد: ریچارد بنت، پس از تکمیل سفر ۱۲ روزه خود به افغانستان، به این نتیجه رسیده که این کشور همچنان با یک بحران جدی مواجه است و برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع، اقدامات فوری از سوی همه طرف‌ها لازم است.

این کارشناس سازمان ملل در طول سفر خود به طور گسترده با ذینفعان از جمله مدافعان حقوق بشر، گروه‌های زنان، قربانیان نقض حقوق بشر، از جمله کارکنان و قربانیان حمله اخیر به مرکز آموزشی کاج، خبرنگاران، زنان بازرگان، معلمان، علمای دین و نمایندگان گروه‌های اقلیت و همچنین با رهبری سازمان ملل در این کشور و سایر نمایندگان جامعه بین‌المللی دیدار و گفت‌وگو کرده است.

گزارشگر ویژه از ولایات کابل، بامیان و پنجشیر بازدید کرد و مقامات محلی، بزرگان جامعه، فعالان و خبرنگاران نگرانی های خود را در میان گذاشتند.

او همچنین از بیمارستان‌های در کابل و پنجشیر و بازداشتگاه‌ها در بامیان و کابل بازدید کرده و به سخنان زندانیان از جمله زنان، پرسنل پزشکی و افسران زندان گوش فرا داده است.

این کارشناس گفت که اکثر ذینفعان نگرانی‌های شدید خود را در مورد وضعیت ناامید کننده زنان و دختران، افزایش حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و جوامع اقلیت به‌ویژه هزاره‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته ریچارد بنت، وضعیت بشردوستانه در افغانستان همچنان وخیم و وضعیت امنیتی شکننده است. حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و گروه‌های اقلیت، و تجاوز به غیرنظامیان و نیروهای رزمنده در استان هایی که گروه های مسلح همچنان فعال هستند، افزایش یافته است.

وی با مقامات عالی‌رتبه طالبان نیز ملاقات کرده و از آنها خواسته است تا اقدامات فوری برای رفع نگرانی‌ها انجام دهند.

بنت با تاکید بر رعایت حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران، تحصیلات متوسطه دختران و نیاز به ساختار حاکمیتی فراگیر و پاسخگویی برای همه طرف‌ها توضیح داد: «من به مقامات توصیه کردم که تعهدات حقوق بشری خود را تحت معاهدات بین‌المللی حقوق بشر که توسط افغانستان تصویب شده است، انجام دهند. مقامات تعهد خود را برای پایبندی به تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود در صورت عدم مغایرت با شریعت تأیید کردند».

گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از آخرین مأموریت خود، مشاهدات و ارزیابی خود را در ۲۶ اکتبر در مجمع عمومی ارائه خواهد کرد و پس از آن نشست خبری خواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->